Истината ни прави свободни

четвъртък, 15 септември 2011 г.

Ех, судбо, судбо моя, що си ме, судбо, родила - у тая моя ненагледна, но толкова щура родина?!

Тази сутрин попадам, съвсем случайно, впрочем, на информация с крайно интригуващо заглавие, а именно БАН: Извънземните са около нас, говорихме с тях. Разтрих очи, за да се уверя, че не сънувам, не, буден съм, не спя, не сънувам, всичко е истина, всичко е на сериозно, не става дума за шега или майтап; нещата наистина са съвсем сериозни; ето, прочетете и вие за какво става дума:

Извънземни са отговорили на 30 въпроса, зададени от наши учени от БАН, твърдят самите те пред „Новинар”. В момента експертите анализират и разшифроват получените чрез пиктограми и рисунки отговори на въпросите. Всички обаче са категорични, че среща с извънземните ще имаме в следващите 10-15 години. "Те и в момента са тук около нас", казва заместник-директорът на Института по космически изследвания към БАН Лъчезар Филипов. Според него извънземните същества ни наблюдават постоянно.

Значи нашите учени глави от БАН са написали писмо до извънземните и тия последните, представяте ли си, им били отговорили вече!!! Брях да му се не види, къде американците ще се мерят с нами, та ний сме на звездни висоти по-нагоре от тях в този род изследвания. Що има да се правят скъпи и прескъпи космически програми, то работите били съвсем прости: пишеш писъмце на извънземните, те ти отговарят, и край, работата вече е ясна. Дали пък самият Кубрат Томов, предрешен като извънземно - той, милият, сам и то съвсем "насериозно" твърди, че е не само отвличан от извънземни, ами е и нещо като техен посланик на нашта планета! - не е уловил писмото, адресирано до извънземните, и не е отговорил на наште кретени от Академията, за да им се подиграе?! Или пък някой шегобиец си прави джумбуш с наште академични глави, щот Кубрат Томов, милият, съвсем не умее да се шегува?! Той, горкият, отдавна е за психиатрията, ала все още не го прибират просто щот майтапите в Отечеството ни требе да са по-пищни?! Нема да се излагаме, я?!

Няма повече да анализирам "научните факти" от кореспонденцията на наште умиращи от скука "учени" с... извънземните. Няма да оборвам техните "факти" и "доказателства". Такива неща са на нивото на гадателките, ясновидките и врачките от Канал 3, където явно се е преселило цяло едно отделение от психиатрията. А кретени у нас, дето да вярват на такива простотии, бол, с лопата да ги ринеш. Млъквам в траур, щот моето понятие за наука до този момент беше съвсем друго. Сега открих, че у нашто любезно Отечество вече имаме и чалга-наука!!!

Сега вече, като прочетох за общуването на академиците ни с извънземните, няма да се учудя, ако БАН предложи на Боко да отрият цял нов институт за контакти с извънземните - и на Боко акъла му хич не е ня мястото си, ако допуснем, че такъв изобщо съществува в тежкия случай, за който говорим - и Он без замисляне се съгласи?! Радуйся, народе, предстоят ни нови научни триумфи, ще бием всички учени по света!!! Наште академици ще контактуват с извънземните и дори, защо не, ще ни сприятелят с тях, та именно нам, на българите, извънземните да дадат и предадат цялата си технологическа напредналост, та да излезем ний най-после на челни позиции по всичко!!! И то у целио свет, и то най-вече в областта на... нелечимата психиатрична деградация на огромни слоеве от природонаселението ни, що верват и на такива "научни" глупости и простоии!

Аз спирам. Немам думи. Кретенизмът, триумфиращ победоносно из Отечеството ни, както забелязвате, си е свил уютно гнезденце и в БАН; БАН става вече чалготека! Аз дори, като чета за тия изненадващи епохални открития веч се питам: дали пък ширещият се кретенизъм в Отечеството ни не просто се е приютил там, в БАН, ами дали там не е една от най-интензивно работещите му люпилни?! Сега вече предстои в най-скоро време към БАН да се учреди Институт по контакти с извънземните, щот най-после намерихме начин да се справим завинаги с всички кризи и нещастия на нацията и страната ни! Дори, няма проблеми, ще накараме извънземни да населят Отечеството ни и да почнат да работят вместо нас. А пък ний само ще слушаме Ивана, ще щракаме с пръсти, ще млящим сладко кебапченца - ммммм! - и ще си смучем донасита шльокавица и биричка - ех, блажени времена се откривали оттук-нататък в нашто многострадално Отечество!!!

Завиждайте ни, ненормалници от целио свет, дето се трудите и потите от ранна утрин до късна вечер, работете като немате друга работа!!! Глейте обаче ний как се уредихме покрай тия извънземни?! Кубрат Томов немедлено требе да ни стане президент, Боко, кво чакаш, назначи него, остави тоя Росенчо, че вече се изхаби! Ала бай Кубрат, като ги заразтега едни небивалици за извънземнио просперитет на българите, народецот немедлено ке го избере без да мисли даже! Вучков по право требе да му е вицето, нема как, шоуто требе да е пълно.

Ликуй, народе! Твоят звезден час иде, какво иде, он почти дойде: вече оттук-нататък ке те оправят "научно" и дори "академично"!!!

Ех, судбо моя, судбо, що си ме, судбо, родила - у тая ненагледна моя, но толкова щура родина?!


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ