Истината ни прави свободни

понеделник, 2 април 2012 г.

Гнусно русофилско насекомо препубликува в неузнаваем фалшифициран вид текста на моето интервю пред украинска медия

Тази сутрин един приятел ме извести, че анонимен провокатор с кодово име zaw12929 е публикувал текст, който коренно изопачава и опошлява смисъла на моето интервю пред украинска медия за българо-руските отношения. Ето въпросната публикация: Ангел Грънчаров пред украинските медии с оплакване от Русия и русофилите. Русофилският нещастник доста си е поиграл, та целият текст на интервюто да изглежда така, че все едно е дадено от абсолютен олигофрен; а най-вероятно насекомото е използвало автоматична преводачка от украински на български или нещо подобно.

Другарите "русофили", вижда се, не си поплюват, способни са на всякакви мерзости в името на толкова низката си същност. Та ето за пример как звучи и изглежда текста на упоменатото интервю, а пък най-долу ще можете да прочете краткото ми обръщение към упоменатия анонимен мерзавец или мерзавка:

- Г-н Hryncharov в Украйна е много сложни отношения със съседна Русия Но България далеч от Русия и е станал част от обединена Европа ли вашата страна са се чувствах на отрицателно въздействие на Русия..?

- Да, има, и дори твърде. Това, което са сравнително далеч от Русия, не ни помагат Нашата история е за 134 години след освобождението от турско робство ясно показва, че Русия и имперска и съветската, притежава една и съща политика към България: Русия най-хитър враг на българската независимост и свобода, Русия винаги е разглеждат България като своя провинция равнина "Kuritsa - вече ptitsa, България - вече zahranitsa!" - вие със сигурност знаете това Когато през 1997-2001 в първия в България не са-комунистическия дойде на власт демократично правителство сили, водени от Иван Костов, България направени решителни стъпки да изхвърли на руско господство-годишна възраст и категорично избра друг геостратегическа ориентация на страната на западната свобода свят и демокрация, то е на руски услуга тайна и на руската служба тайна в България са били поръчани от Москва: да всичко, за да се избегне позволи това да се превърне България в сферата на имперската си хегемония и господство.


И тъй нататък. Виждате ли на каква мерзост са способни таваришчите платени провокатори? А ето и кратичкото ми послание към въпросното жалко и презряно насекомо:

И как успя да изопачиш и извратиш смисъла на всяка моя дума?! Доста си си поиграл, таваришч, и с каква цел го правиш? Воден от "най-светли русофилски чувства", нали така? Правилно разбирам, нали? Или си платен провокатор? Признай си, може и да ти олекне. Не е лесно на мерзавците да спят когато правят мерзост след мерзост.

Е, ако всичко е парично подплатено, тогава сигур спят спокойно. И също кажи как успя да промениш всичко в интервюто ми, мизерна душо? Ти знаеш ли, че когато се цитира, се прави конкретно, когато нещо се препубликува, също, и при това се иска и разрешение от страна на автора или изданието? Очаквам да ми отговориш на въпросите. Срам малко поне имаш ли, мерзавецо?


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ