Истината ни прави свободни

четвъртък, 12 юли 2012 г.

На 22-я ден от гладната стачка: Райчо, дръж се, с теб сме много хора - и сме вече до предел възмутени!

Протестиращият против политическите репресии и уволнения в образованието философ Райчо Радев е написал кратичко съобщение във Фейсбук-групата в негова подкрепа; публикувам го заедно с мои насърчителни думи към него, които току-що написах и аз там:

22-ри ден започва от гладната ми стачка. Защо ли не искат да изпълнят моите 3 простички искания? Защо не искат да отменят преднамерената проверка, която вече завърши? И за не работещия в образованието става ясно, че обвиненията срещу мен са "съшити с бели конци". Защо не искат да отговорят на писмата ми Премиерът и Министърът? Вероятно, защото, каквото и да отговорят, то ще е признание за политическите уволнения. Ще продължа гладната стачка, ще почакам отговорите, докато тялото ми не ме "предаде".

РАЙЧО РАДЕВ

Приятелю, твоята героична битка срещу политическия цинизъм на управляващите се превърна в страхотен нравствен тест, демонстриращ техния тотален банкрут: малодушно мълчат и с мълчанието си признават твоята правота, твоето личностно, човешко и професионално достойнство и превъзходство!

Мълчанието им говори, и то твърде красноречиво: то даже крещи нещо, важното е обаче да го чуем и изтълкуваме. Ето какво крещи позорното мълчание на тая самозабравила се пасмина:

"Не ни смущаваш спокойствието, Радев, дори и да си прав, няма да ти простим, щото не си наш! Няма да реагираме, щото ний сме без никакви морални скрупули, а пък майната му на образованието, за което такива идиоти като теб са се загрижили! На нас ни трябват простаци, не умни и мислещи хора като теб! Затуй ти, Радев, си вреден за идилията ни, вредни са такива като теб; ний затова сме решили да се разправим с вас и ще ви унищожим!"

Ето това говори, даже крещи безцеремонното мълчание на арогантните ни управници, начело с непоправимо арогантния премиер.

Прочее, аз днес, живот и здраве да е, стига да имам сили (щото и мен ме линчуват бюрократите от образованието, а днес ще е, предполагам, развръзката!) ще напиша едно обръщение към моя някогашен състудент Сергей Игнатов и ще го публикувам където мога, а и ще му го пратя по имейла.

Ще му кажа аз какво мисля за него, какво неговото мълчание издава, ще се опитам да му въздействам поне малко да се сепне, щото такава наглост вече е нетърпима!

Райчо, дръж се, с теб сме много хора, и сме вече до предел възмутени!


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ