Истината ни прави свободни

понеделник, 2 юли 2012 г.

Да се противопоставим на политическия терор: нека да кажем "Стига!" и да подкрепим протеста на Райчо Радев!

НА СТЕНАТА НА БОРИС ГЕОРГИЕВ ПАВЛОВ:

Приятели! Това, за което ще ви помоля, е доста сериозно и касае пряко или непряко всички нас.

Освен икономическата примка, която правителството затяга около народа, който го изхранва, освен приемането на лобистки закони, освен официалното разграбване на парите и ресурсите на държавата ни, над нас тегне още едно огромно зло, което напомня за годините на комунизма. Тегне политическият терор, налаган от правителството. Няма свобода на словото, няма свобода и независимост на медиите, няма и свобода на гражданската позиция.

Един интелектуалец, философ и директор на едно училище в Перник е брутално натискан да освободи директорския пост - за да назначат на негово място човек на ГЕРБ. След като той отказва да се подчини пред директната заплаха започват масирани проверки от всякакъв характер на неговата дейност като директор.

Г-н Райчо Радев отказва да отстъпи на политическия терор и в крайна сметка обявява гладна стачка в знак на протест. В момента тече може би 11-ми или 12-ти ден. Нито една медия не желае да отрази този случай! Няма никакъв официален отговор от Премиера или Президента! Всички мълчат! Което означава, че наистина в България има РЕАЛЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ТЕРОР!

Зная, че за вас това е някаква дреболия: някакъв си директор искали да го сменят с партиен човек. Колко познато и банално, нали?

Нека да кажем СТИГА и да подкрепим каузата на г-н Радев!

Моля ви, сложете това на стените си, нека всеки се запознае и, ако желае, да гласува в подкрепа на г-н Радев и неговата кауза! Тази кауза стана и моя лична кауза. Защото ми ПИСНА от полицейщина!

Имайте предвид, че здравословното му състояние не е стабилно в момента, и че не е ясно колко още време има. Така че - побързайте и споделете.

Благодаря ви предварително!

Да добавя, че след началото на гладната стачка, г-н Радев е подложен тенденциозно на непрекъснат стрес от проверки. Това е абсолютно жестоко и нечовешко, имайки предвид изключителното изтощение и факта, че не лежи по цял ден, а е на работа!

Подкрепете ПЕТИЦИЯ в подкрепа на гладната стачка на Райчо Радев


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ