Истината ни прави свободни

сряда, 30 октомври 2013 г.

Бе ти, Грънчаров, си публикувал теа неща в Интернет, Боже, та ти си за убиване!



Вчера получих съвсем официален отговор или писмо от държавна институция по образованието, подписан от държавен чиновник, получаващ заплата от оскъдните пари (данъците) на мизерстващия български гражданин; при това този отговор е сюблимен, аз такова чудо не бях очаквал да се случи; този отговор показва, че с въпросните държавни чиновници явно живеем на различни планети; ето, подивете се, прочетете този отговор, удоволствието си заслужава: Отговор на Инспектората на МОН по повод на моя жалба. Аз днес-утре ще отговоря на тази толкова искрена държавна чиновничка и при това ще пиша отново на началничката й, на Министърката на образованието и науката по този същия повод. А ето сега ви представям първата писмена човешка реакция на туй стълпотворение от чиновническа мъдрост, която получих тази нощ отвъд океана; написал го е онзи същият американски българин или български американец, който редовно чете моя блог и чат-пат ми пише, и то съвсем искрено и емоционално за това какво мисли за прочетеното:

AIG, учуди ме враждебния стил на писмото, което си получил. Тук (USA) писма не се пишат така, пише се културно и с голямо внимание към личността плюс изисквания, ако има такива към тази личност. Никой не пише в тоя детински и заядлив стил.

Гледам тая кикимора дори не знае български и аз от 10 000 км. требва да й кажа, че се пише "уповавам", всеки идиот моеше да пише това, когато бях ученик в BG, а не "оповавам". То звучи като оповръщам. Това вероятно е чалгаджийка, а инспекторка е в свободното време на хонорар, много по-нисък от магистралския й такъв.

Четирима ученици били против, ах, колко патетично и комунистическо! А като бяха 300 милиона мижитурки против USA защо комунизма падна, а? Май количеството не струва срещу качеството, а? Или по Маркс, количествените изменения преминавали в качествени - не съвсем, ха-ха, качествените изменения водят до количествени, ха-ха, тъпи комуноиди!

AIG, нема да общувам с тебе вече. Ти си диверсант. Бе ти си публикувал теа неща в Интернет, Боже, та ти си за убиване! Ама как така бе, нали враговете от империализЪма ще ни хванат и разпънат?! Сега ще те уволним - за да знаеш вече да не докосваш радиостанцията, защото братушките и Матушка Рус ще те накажат, белогвардеецо мръсен! Махно такъв, Колчак долен!

Да здравствует болгарско-советское единство в мислях и чувствах, амин!

А.

КРАТЪК КОМЕНТАР: И това публикувах; като ще ме убиват таваришчите, да има барем защо!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.  Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ