Истината ни прави свободни

вторник, 6 май 2014 г.

Както навремето "братската" Русия разкъсва толкова пъти България, сега прави същото с Украйна



Текстът, който можете да прочетете по-долу, намерих в Сите Българи Заедно, 1 май в 21:19 (Забележка: заглавието на тази препубликация в блога ми е мое, А.Г., сложих различно заглавие, за да не преча по никой начин намирането на първоизточника от търсачките.)

Главният виновник за разпокъсването на българското землище

Хайде пак да си припомним жестоката истина за разпокъсването на българското землище и виновниците за него.

Уважаеми приятели,

Днес на целият български народ е известен печалният факт, че нашето любимо Отечество България граничи със себе си, т.е. с изконни български земи, населени в миналото предимно от българи. Повечето българи също така знаят, че цялото българско землище в началото на 19 век е възлизало на 215 000 км2, от които в рамките на нашата Родина са останали малко повече от половината - 111 000 км2.

Но малко българи знаят печалният факт, че отнемането на преобладаващата част от загубените територии българска земя, възлизащи на 93400 км2 е резултат от последователната многовековна антибългарска политика на руските държавници!

Ето и хронологията на хищническото ограбване на българския народ:

1.В резултат на Одринския мир между Русия и Турция от 1829 г. и в резултат на помощта на Русия за Турция през 1833 г. българските земи по поречието на река Тимок са дадени на Сърбия. По късно след Сан-Стефанския договор Русия отнема от Турция населения предимно с българи район на Нишко, Лесковатско, Пиротско и Вранско и го подарява пак на Сърбия! Общо са отнети 14600 км2 български земи заедно с българите там и са подарени на Сърбия, която веднага започва сърбизирането на българите от тези територии!

2. Съгласно Сан-Стефанския договор от 1878 г. Русия отнема от Турция Северна Добруджа, територия от 15500 км2 и я подарява на Румъния заедно с българите там. Този грабеж, заедно с грабежа на Нишкия санджак са потвърдени по-късно с Берлинския договор.

3. През 1913 г. Русия грубо и безцеремонно нарушава и не изпълнява подписаната от нея военна конвенция с България от 1902 г. за защита срещу Австро-Унгария и Румъния, подтиква и подпомага Румъния да удари в гръб България, протака провеждането на арбитража, заложен в сръбско-българския съюзен договор от 1912 г, подпомага с разузнавателни действия сръбско-гръцкия съюз, дезорганизира действията на българското правителство и българската армия чрез своя посланик в София Неклюдов и руските подлоги - цар Фердинанд, Иван Гешов, Стоян Данев и генерал Радко Димитриев (Наполеончето).

Освен това чрез извънредния си и пълномощен посланик в Цариград Михаил Гирс подтиква Турция да се намеси в Междусъюзническата война, руският посланик казва на турските държавници, че турската армия може да навлезе до Марица!

В резултат на всичко това от българското землище са заграбени както следва:

1. От Сърбия - цялата Вардарска Македония в размер на 27500 км2.
2. От Гърция - цялата Егейска Македония в размер на 21300 км2.
3. От Турция – цялата Източна Тракия в размер на 14500 км2.
4. От Румъния – Южна Добруджа в размер на 8000 км2., която по-късно през 1940 г. съгласно Крайовската спогодба е върната на България.

Тук непременно следва да се знае жестокия факт, че по време на междусъюзническата война турци, гърци, сърби и румънци провеждат безмилостно варварско етническо прочистване на завладените територии, което прочистване е най-жестоко и повсеместно в Източна Тракия, Вардарска и Егейска Македония!

Изобщо Междусъюзническата война, проведена под егидата на Русия, е най-голямата катастрофа за българския народ в цялата му история!

България загубва 94300 км2 територии, населени с над три милиона българи, почти равни на днешна България, а българското землище е фатално и безвъзвратно разпокъсано!

С РЕШАВАЩАТА ПОМОЩ НА "БРАТСКАТА" РУСИЯ!!!

За да бъдем напълно точни следва да отбележим и факта, че без пряко руско участие са ни взети в Ньой Западните покрайнини и Струмишко в размер на 2430 км2 и Западна Тракия в размер на 8200 км2!

Горните факти до сега са премълчавани - за да не се засегне „братската, славянска, православна Русия”! Но истината вече следва да се знае:

БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСИЯ И С АКТИВНО НЕЙНО УЧАСТИЕ БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЛИЩЕ Е ОКАСТРЕНО С 93400 км2 български земи, населени с над три милиона българи. Но и това жестоко разорение явно не е достатъчно за отявлените българомразци - руските управници!

Затова сега са се юрнали да помагат на българо-изтребителката Сърбия да заграби Пиринския край и да унищожи нови 300000 българи там чрез подкрепата си за богохулната антибългарска теория македонизма и за сръбската терористична банда ОМО "Илинден"!

Тези потресаващи факти следва да ги научат и всички мекерета и продажници у нас, които търсят най-големите врагове на България и българския народ навсякъде по света, но не и там където трябва – сред отявлените българомразци, именно всички руски държавници през 19, 20 и 21 век!

Автор: Н. Григоров

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ