Истината ни прави свободни

петък, 23 май 2014 г.

Назначена от ГЕРБ директорка уволни от работа политически блогър заради това, че е написал обидно "Открито писмо" до Бойко Борисов!



На 12 май 2014 г., понеделник, изпратих следното Безпощадно правдолюбиво писмо до Б.Борисов: "Или се вслушайте в глухия, идещ от дълбините призив на историята – или си обирайте крушите!". Точно седмица по-късно, на 19 май бях уволнен в качеството ми на преподавател по философия и гражданско образование от директорката на ПГЕЕ-Пловдив Стоянка Анастасова, която беше назначена на този пост - я, какво съвпадение?! - по време на управлението на същия този Бойко Борисов, беше назначена от неговия министър на образованието С.Игнатов. Дали наистина всичко това е просто съвпадение по време - или има и някаква по-съществена, причинна връзка, аз това не мога да кажа, но нищо не ми пречи да предполагам. Сиреч, да мисля и в тази посока. Интересно е, че заради писмото ми до Б.Борисов, както се полага, бях обруган от негови разгорещени фенки, писмото ми беше наречено "злобно", "неправилно мислещо", "клеветническо", "нямащо нищо общо с фактите" и не помня още как, но отзив от самия адресат не получих никакъв, никаква реакция от негова страна нямаше; предполагам пиарите са му дали умния съвет да мълчи, щото а каже нещо, това ще означава откриване на дискусия, която може да доведе до негативни последици за въпросната партия, за ГЕРБ.

Да, умен съвет са дали пиарите на Б.Борисов, той упорито замълча, с което мълчание фактически призна правотата на моите обвинения и подозрения; щото ако това, което му казах, беше съвършено неверно, той, разбира се, би могъл да реагира, ала ето, той замълча, явно няма какво да каже, няма шанс да се оправдае. Мълчанието в такъв случай със законно право може да се тълкува по указания начин: като "знак за съгласие". От друга страна мълвата в Пловдив обаче твърди, че съпругът на директорката на ПГЕЕ-Пловдив бил "с много стабилни връзки" в ГЕРБ, включително стигащи до самия Б.Борисов, което и обяснява защо тя можа да спечели оня същия директорски "конкурс", в който участваха изключително много сериозни кандидати, но се оказа, че никой от тях нема шанс да я победи. Та ето сега едно такова обяснение, именно, че съм бил уволнен от тъй благодарната на ГЕРБ за службата и поста си директорка един вид за да се отблагодари с нещичко за назначението си, е много близко до ума. И какво ми пречи да попитам лично Б.Борисов за това дали има някаква такава връзка - след като с него сме фейсбук-"приятели"? Ето какво му написах там на лични съобщения:

Здравейте, г-н Борисов,

Абе един въпрос ме мъчи нещо тази сутрин, та се обръщам към Вас да ми помогнете, нали е предизборен период все още, по тази причина вий, полиците, сте много отзивчиви, защо пък да не се възползвам? А въпросът ми е този:

Седмица след като аз Ви пуснах своето Открито писмо директорката на ПГЕЕ-Пловдив Стоянка Анастасова съвсем неочаквано ме уволни от работата ми като учител по философия и гражданско образование от повереното й от Вашето, г-н Борисов, от Вашия министър на образованието С.Игнатов училище - дали това мое уволнение е чиста случайност, или има, дето се казва, една по-дълбока причинна връзка, а, какво ще кажете? Този въпрос ме терзае напоследък и мира не ми дава, ако е чиста случайност, хубаво, но понеже съм философ, аз добре зная, че "чисти случайности" в природата няма, ето затова се принудих да питам лично Вас - да ми облекчите съмненията. Възможно ли е аз, дето съм от доста години един от най-активните политически блогъри и коментатори в страната, дето също така съм един от най-активните критици на Вашето, г-н Борисов, управление, да съм станал прицел на една груба политическа репресия от назначената от Вашето управление директорка?! Дали тази Ваша почитателка не е решила по този начин, престаравайки се прекалено, да Ви се отблагодари за службицата, дето й дадохте, а, как мислите по този интересен казус Вие, драги ми г-н Борисов? Възможно ли е такова едно нещо да се случи в европейска и демократична България - възможна ли е такава една грозна политическа репресия срещу мен, и то осъществена тъкмо от представителка във властта на Вашата, г-н Борисов, партия, която се зове, кой знае защо, "Граждани за европейско развитие на България", е, аз не знам в Европа да правят подобни неща, дето си го позволява Вашата овластена от Вас фенка, та затуй питам де, щото ми се появи едно такова подозрение. Нали знаете какви сме ний, човеците и свободните граждани, все неудобни въпроси поставяме, все се съмняваме, все питаме, все изискваме да ни отговорите. Та ще Ви бъда много благодарен да ми кажете какво мислете по този възлюбопитен въпрос.

И още едно нещичко искам да Ви попитам. То е вече във връзка с написаното в моето писмо до Вас, на което Вие не благоволихте да отговорите, нито някак другояче да реагирате, и си го позволихте това даже и по време на предизборна кампания, такава една неучтивост се наказва, г-н Борисов, кажете го туй нещо на своите пиари, които са Ви дали глупавия съвет да замълчите. Напразно им плащате грешните си пари, аз това намеквам де, но карайте, това си е Ваш проблем, Ваши са си парите, на който искайте си ги давайте. А чисто политическия ми въпрос към Вас е следният:


Г-н Борисов, понеже не съм чул от Вас да признаете поне една своя грешчица, никога не съм го чул, дали пък не се мислите за безгрешен?! (То и назначената от Вашия министър на образованието директорка на ПГЕЕ-Пловдив се мисли за напълно безгрешна, за непогрешима, та затуй питам, дето се казва, дали пък не сте от един дол дренки?) Няма ли, примерно, г-н Борисов, да признаете, че е грозно да се краде електората на другите десни партии, да им се крадат символите, примерно синия цвят (абе отначало вие не ползвахте синия цвят, ползвахте някакъв сив или бозав цвят, но сега напоследък ви гледам много сте посинели бе, изцяло син ви е станал партийния цвят, дето се казва, по мутренски начин откраднахте на десните цвета!), нима не е грозно според Вас да се представяте за каквито не сте, нима пък няма да признаете вина за разпространението на политическия нихилизъм и на аморализма в политиката, Вие лично в туй отношение не чувствате ли веке някаква вина? Само мъничко да кажете, че се чувствате виновен за нещичко, само малко разкаяние да чуя от Вас, ще склоня много неща да Ви простя, но докато мълчите и се правите на чиста вода ненапита, знайте, аз на такива шарлатани в политиката доверие никакво нямам! Това е. Правете си сметката. Дойде, иде времето, в което ще се наложи да си плащате вересиите. Който пръв почне да се чисти в морално отношение, много ще спечели. Който продължава да лъже най-нагло, добро няма да види. Ще стане политически труп. Тази съдба Ви чака, драги ми г-н Борисов, ако не почнете малко по малко да се променяте. Аз съм философ и знам, че човек винаги може да почне да се променя - стига да осъзнае някои истини. За свое, за негово добро са тия промени. Тия обаче, дето не могат да се променят, те ще загинат. Това е. Така е било, така и ще бъде.

Аз и в предишното си писмо Ви казах някои истини, Вий обаче замълчахте като... да не казвам като какъв, абе замълчахте като малко бебе, което току-що се е наакало (да го наречем така, да се изразим така, санким, да се правим на културни). Аз по това съдя, че мълчанието Ви е равностойно на признание за верността на констатациите ми. Опровергайте ме ако можете. И за подозрението ми, че активирахте назначената от Вашето правителство директорка на ПГЕЕ-Пловдив да ме уволни за отмъщение седмица след като Ви пратих писмото, и за всичко останало, което Ви писах в това, а и в предишното ми писмо, което е въздългичко. Вие плащате на пиарите си луди пари да Ви дават глупави съвети, а мен ме уволнявате за това, че съм Ви дал съвършено безплатно безценни съвети - е, така не бива. Така не е справедливо. Така е грозно.

Спирам. Ако почнете да се поправяте поне малко, ако почнете да залагате вече на истината, не на лъжата, ще има надежда за България. Истински десните партии са тия, дето залагат на безпощадната истина, левите са лъжльовците, лъжата, тарикатлъкът, измамата, далаверата са тяхната изконна сфера. Докато продължавате да лъжете и да се срамувате от истината, аз няма да Ви призная за десен политик. Не искайте това от мен. Аз съм десен човек и органически се отвращавам от лъжите и от лъжльовците особено. Сега разбирате ли защо се занимавам с Вас?

Хайде чао. Зло не помнете! Опитайте се да бъдете по-великодушен. И не давайте глупави съвети на назначени от Вас директорки. Такива ще Ви закопаят окончателно.

23 май 2014 г.,
Пловдив ПОДПИС:

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ