Истината ни прави свободни

вторник, 31 март 2015 г.

Лекция на тема "Справедливо ли е неравенството?" на д-р Я.Брук в София



Получих на имейла си следното писмо. Позволявам си да му дам гласност, с оглед да стигне до колкото се може повече хора.

Искате ли да разберете дали е справедливо неравенството според д-р Ярон Брук?

Драги приятели,

Остава по-малко от месец до лекцията на Д-р Ярон Брук, организирана от обществото „Айн Ранд – България”. Наш лектор ще бъде президентът и изпълнителен директор на Института Айн Ранд в САЩ д-р Ярон Брук. Темата:

"Справедливо ли е неравенството?"

Лекцията ще е на 21 април 2015 г. от 18 ч. в Аулата на СУ "Св. Климент Охридски" напълно БЕЗПЛАТНО.

Д-р Ярон Брук е роден и израснал в Израел. Служил е като сержант в израелското военно разузнаване, после става бакалавър по строително инженерство от Tехнологичния институт в Хайфа, Израел.

През 1987 г. се премества в САЩ, където получава магистърска степен по бизнес-администрация и защитава докторат по финанси в Университета Остин, Тексас. Управляващ партньор на фирмата за инвестицонно консултиране BH Equity Research в Сан Хосе, Калифорния.

Колумнист на Forbes, негови статии са публикувани и в Wall Street Journal, USA Today, Business Daily, и други авторитетни издания. Чест гост на националните радио-и телевизионни програми. Съавтор с Дон Уоткинс от Института “Айн Ранд” на бестселъра в САЩ „Пазарната революция: как идеите на Айн Ран могат да сложат край на голямата държава“.

Изнася по цял свят лекции на теми като причините за финансовата криза, морала на капитализма, ограничаване обхвата на държавната намеса, както и външната политика на САЩ. От 2000 г. е председател и изпълнителен директор на Института „Айн Ранд“ в Ъруин, Калифорния.

Ако желаете да присъствате за лекцията, не забравяйте да се запишете се чрез онлайн формуляра ни за регистрация. (Местата са ограничени.)

Темата е изключително актуална! Обществото – не само българското, а и целия Западен свят – деградират под натиска на агресивни егалитаристки и колективистични нагласи. Нека да развенчаем заедно митовете за индивидуализма и утвърдим аргументите на исконното право на всеки да разполага с плодовете на своя труд. От Института за Свободен капитализъм Атлас и обществото „Айн Ранд“ Ви обещаваме едно истинско интелектуално преживяване с практически контекст. Тема, която започва от индивида като личност и се трансформира в обществен модел. Повече информация за събитието, програмата и лектора очаквайте на нашата Фейсбук страница.

С пожелание за успешна и печеливша седмица!

Калин Манолов Председатател на Управителния съвет Институт за свободен капитализъм „Атлас“.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ